Project Mo(nu)mentjes

De Nacht van de Ommetjes bestaat in 2020 al 10 jaar! Daarom introduceren we het project Mo(nu)mentjes: een online podium voor oude en nieuwe verhalen voor en door de Nijmeegse wijkbewoners. Zo blijven de mooiste momenten bewaard en hebben we een prachtig overzicht van het heden en het verleden van Nijmegen en haar bewoners. Een Mo(nu)mentje is ‘lokaal erfgoed’ uit jouw wijk dat volgens jou bijzonder of waardevol is. Of het nou nieuw of oud is, een officieel document of een grappige foto: Alles is welkom!

Hoe upload je een Mo(nu)mentje?

Je kunt je Mo(nu)mentje hieronder uploaden. Er zal een formulier openen waarin jij je Mo(nu)mentje kan toevoegen.


  1. Is het een foto? Sla deze op een handige plek op je computer op, zodat je het makkelijk terug kan vinden wanneer je het formulier invult. Vergeet niet in te typen wat er op de foto te zien is en waarom dit een bijzondere herinnering is.
  2. Is het een tekst? Dan kun je deze in het daarvoor bestemde kader typen.
  3. Is het een filmpje van YouTube? Kopieer de URL van de YouTube video en plak deze in het daarvoor bestemde kader. Vergeet niet in te typen wat er op de video te zien is en waarom dit een bijzondere herinnering is.
  4. Is het een PDF? Deze kun je wél uploaden, maar is niet zichtbaar als foto. Stuur deze liever naar ons toe zodat wij het voor je kunnen doen.


Hulp nodig? Mail dan je mo(nu)mentje naar info@denachtvandeommetjes.nl


Mo(nu)mentje insturen?

Bekijk alle Mo(nu)mentjes hier:

  • 1
  • 2