Enthousiast geworden?

Meld je aan als organisator en bedenk met je mede-organisatoren een leuke route door je wijk, waarbij je de mooiste plekjes en hoekjes laat zien.

Heb je een talent en wil je deze graag opvoeren tijdens de Nacht van de Ommetjes? Meld je dan als artiest of muzikant!

Lees hier hoe je in een paar eenvoudige stappen al onderdeel kunt zijn van de Nacht van de Ommetjes:

Tijdsplanning:

 1. Begin april: Kick off bijeenkomst en thema bepaling.
 2. Midden juni: Slogan en begin locatie bekend van alle ommetjes.
 3. Eind augustus: Start PR en inschrijvingen.
 4. Eerste zaterdag oktober: De Nacht van de Ommetjes.
 5. Midden oktober: Nagenieten met alle ommetjes.

Organiseren

Heb je interesse om te organiseren? Meld je dan zo snel mogelijk (het liefst voor april) bij ons via info@denachtvandeommetjes.nl. We verstrekken je alle informatie die je nodig hebt om te beginnen of bij een groep aan te sluiten.

Hoe werkt het organiseren?

 1. Samen met een team (of alleen) stippel je een route uit in jouw wijk van ongeveer 3 km lang.
 2. Daarna verzamel je ideeën over bijzondere gebeurtenissen, mensen, verhalen, organisaties of kunst in de wijk en stel je eigen programma van ongeveer 2,5 uur samen met een pakkende slogan.
 3. Je zorgt voor culturele pauzes op de route, waarbij iemand iets vertelt, een lied zingt, een dans vertoont of iets anders!
 4. Ook zorg je voor een goede start- en eindlocatie, bijvoorbeeld bij een horeca gelegenheid, waar deelnemers iets kunnen drinken.
 5. Vanaf september voer je campagne voor jouw ommetje via een A4 poster, een digitale flyer en eventueel een banner die je van ons krijgt. Natuurlijk verspreid je ook zelf het woord in appgroepen, Facebook, bij je lokale supermarkt etc.
 6. Op de avond zelf zorg je voor voldoende veiligheid op straat door begeleiders of lampjes voor de deelnemers. Je loopt de route uit en eindigt bij de eindlocatie, waar men nog even kan naborrelen. En dat is alles!

Optreden

Heb je een talent? Ben je muzikaal? Wil je een gedicht voordragen of een verhaal vertellen over jouw wijk? Of heb je een band en wil je meer mensen bereiken? Meld je aan!

Hoe werkt het?

 1. Stuur een mail met alle info over wat jij graag zou willen doen, en welke wijk je voorkeur heeft, naar info@denachtvandeommetjes.nl.
 2. Wij leggen dit voor aan alle organisatoren van de ommetjes en vragen wie belangstelling heeft in jouw optreden.
 3. Zodra er een match is ontstaan, koppelen we jullie aan elkaar voor het maken van verdere afspraken. Let op: het optreden moet plaats kunnen vinden op de eerste zaterdag van oktober tussen 20.00 en 22.00 uur en is mogelijk in de buitenlucht!

Wil je je aanmelden of heb je nog vragen?

Neem contact op:

Scroll to Top