Over ons

Even voorstellen!

Bert Lagerweij

Voorzitter

Jaap Tanja

Secretaris

Zoë
Zoë Groetelaars

Projectleider

Website:

Bambi Boland

Grafische vormgeving:

Maartse Hazen

Waarom doen we wat we doen?

Met de Nacht van de Ommetjes wordt bijgedragen aan inclusiviteit en gezelligheid in Nijmegen. Contact tussen buurtbewoners lijkt steeds meer te vervagen. Hierom is het organiseren, uitvoeren en bijwonen van een gezamenlijke activiteit hét recept om de buurt weer samen te kunnen brengen. Bovendien kunnen we samen eenzaamheid, segregatie en isolatie in de wijken tegengaan. Iedereen mag daarom meedoen: zowel aan het bezoeken van het evenement, als aan het organiseren ervan!

Hoe doen we dat?

Door vrijwilligers van de Nacht van de Ommetjes wordt er elk jaar weer een mooi programma gemaakt. Een Ommetjes organisator heeft veel eigen vrijheid en werkt samen met verschillende mensen in de wijk, maar heeft daardoor ook veel verantwoordelijkheid. De centrale organisatie vertrouwt op het inzicht en eigen organisatiekracht van Ommetjes organisatoren. Fouten mogen gemaakt worden, mits een goede houding wordt gewaarborgd en men elkaar helpt waar nodig.

Ontstaan van de Ommetjes

Doro Krol is de initiatiefneemster van de Nacht van de Ommetjes. Zij was van 2011 tot 2014 de eerste nachtburgemeester van Nijmegen. Doro organiseerde allerlei activiteiten voor mensen die net buiten de boot vielen of wat menselijk contact konden gebruiken. Zo ontstond de Nacht van de Ommetjes. Het werd een evenement van buurtbewoners voor buurtbewoners. Van 2014 tot 2018 nam voormalig Nachtburgemeester Angela Verkuijlen het stokje tijdelijk over. In 2018 werd Nacht van de Ommetjes een stichting. Elk jaar lopen er tot zo’n 300 wandelaars per wijk en gemiddeld 1750 deelnemers in totaal mee. Daarmee is de Nacht van de Ommetjes uitgegroeid tot een bekend sociaal en cultureel evenement dat in de volksmond al ‘een Nijmeegse traditie’ wordt genoemd!

Mede mogelijk gemaakt door

Scroll to Top