Verslag Ommetje Wolfskuil 2024

October 7, 2024

'}}

Verslag Nacht vd Ommetjes 2024 Ommetje Wolfskuil.

Afgelopen zaterdag was er de #nachtvandeommetjes, met het thema Wijkwater.
Wij maakten ervan: Wij(k)water. De start was bij de Wijkfabriek. Uit het niets kwamen mensen die zongen uit het publiek.
Het Nijmeegse koor #vocalgrouprevolt gaf de aftrap van de avond. Bar-moeder Dolores begroette de bezoekers, en plotseling kwam de dronken piraat Roeland de Ruige redelijk bedronken op het podium en naam de leiding (in zwaar Nijmeegs) over. We vertrokken met ons ommetje!
Roeland ging de stoet voor, en we belandden bij een voor iedereen volledig onbekende plek, waar je heel stil moest zijn want:”Ssssst hier rust de Genever”. Er wordt nog steeds Genever gedestilleerd. Tim gaf uitleg, en we mochten zelfs een borreltje proeven.
Op de hoek van de Palmstraat werd de menigte met hemelwater van Non Sence gezegend. Daarna gaf Ton Verhoeven, Sr Adviseur Water en Groen bij gemeente Nijmegen, in het midden van de Sonnenbloemenpark uitleg over het waterbeheer in Nijmegen. Bij de Hobby hoorden we wat “WIJ” voor elkaar krijgen als je er maar aan blijft werken: Een Hobby centrum voor de wijk! Er volgde een waterestafette, en de winnende ploeg werd bekroond door een zakje pindas.
In de tussentijd werd de Wijkfabriek omgetoverd in een Brouwfabriek. Rob de Brouwer (kunnen we het maken - nou en of!) legde uit hoe je bier brouwt. Iedereen mocht een in de Wijkfabriek gebrouwd biertje proeven. Gerrit en de piraat zongen nog wat liedjes en de avond kwam gezellig ten einde. Volgend jaar weer!

6 oktober 2024, Wijkfabriek Wolfskuil.

Scroll to Top