We vieren ons jubileum met een boek én een tentoonstelling!

September 6, 2021Dit jaar bestaat Nacht van de Ommetjes alweer 10 jaar en dat wordt groots gevierd. Zoals jullie weten, zijn we druk bezig geweest met verschillende jubileumprojecten, zoals het project ‘Mo(nu)mentjes’ waarbij herinneringen aan de Ommetjes zijn verzameld. Al deze herinneringen, aangevuld met tientallen interviews, foto's en gedichten, hebben we nu gebundeld in het jubileumboek '10 Jaar Nacht van de Ommetjes'. Dit alles wordt laten zien in de gelijknamige tentoonstelling in Cultuurhuis de Lindenberg van 18 september 2021 t/m 3 oktober 2021!

10 Jaar Nacht van de Ommetjes
Een groot aantal mensen heeft zich de afgelopen 10 jaar ingezet voor de Nacht van de Ommetjes. Om dit eens goed te kunnen belonen, zijn we aan de slag gegaan met verschillende jubileumprojecten. De mooiste momenten, herinneringen, foto's en verhalen hebben we uiteindelijk samengebundeld tot een groot, dik jubileumboek! Het boek ’10 jaar Nacht van de Ommetjes’ neemt lezers via persoonlijke herinneringen, aansprekende interviews, gedichten en foto’s mee langs en over Nijmegens unieke, bijzondere, vaak onontdekte paden en wegen. Alle vrijwilligers en organisatoren krijgen een exemplaar mee naar huis en het boek is daarnaast van 18 september t/m 3 oktober in te zien tijdens de tentoonstelling in de Lindenberg.

Jubileumboek en tentoonstelling
Op 17 september wordt de tentoonstelling '10 Jaar Nacht van de Ommetjes' officieel geopend door burgemeester Hubert Bruls. Hierbij is - om coronaveiligheidsredenen - een selectie van organisatoren en vrijwilligers uitgenodigd. Tijdens een rondleiding is alle gelegenheid om de tentoonstelling en het jubileumboek te bekijken. De tentoonstelling is open voor publiek vanaf zaterdag 18 september tot en met zondag 3 oktober 2021. Verpreid het woord!

Scroll to Top