klik om de afbeelding te vergroten

Mo(nu)mentje:

Emmy, voordracht uit: “Ut duvels ommetje”

Mo(nu)mentje van:

Ton Verberne

Dit mo(nu)mentje komt uit:

Voordracht door Emmy, uit 2018 van Ommetje Biezen / Waterkwartier. Want Marieke moest van Moenen haar naam veranderen en mocht niet meer naar Maria heten… De eerste letter van Marieke werd mijn nieuwe naam. Want Moenen wou geen katholieke, niet dat ik me schaam. Maar de eerste letter zou ik blijven houden als teken van trouw, teken van trouw aan Onze Lieve Vrouw. Natuurlijk was het overdreven, dat duivelse protest. Toch heb ik maar toegegeven, ach, ik vond het best. Maar de eerste letter zou ik blijven houden, als teken van trouw, teken van trouw aan Onze Lieve Vrouw

Bekijk ook deze mo(nu)mentjes:

Of ga terug naar de mo(nu)mentjes pagina om er meer te bekijken en er zelf een in te sturen!

Scroll to Top