Project Mo(nu)mentjes 2021

December 7, 2020

De Nacht van de Ommetjes bestaat in 2020 al 10 jaar! Daarom introduceren we het project Mo(nu)mentjes: een online podium voor oude en nieuwe verhalen voor en door de Nijmeegse wijkbewoners. Zo blijven de mooiste momenten bewaard en hebben we een prachtig overzicht van het heden en het verleden van Nijmegen en haar bewoners. Wat houdt het project in? Lees verder!

De Ommetjes organisatoren hebben in oktober 2020 alle creativiteit die ze bezitten uit de kast getrokken om in tijden van corona toch een veilig en leuk Ommetje te organiseren. Tevergeefs! Kort voor het evenement zou plaatsvinden is de stekker eruit getrokken, omdat een nieuwe golf aan besmettingen roet in het eten gooide.

Nacht van de Ommetjes 2021
Na dit turbulente jaar keert De Nacht van de Ommetjes echter terug op 29 mei 2021 met een net zo leuk programma! Dit jaar vieren we alsnog het jubileum, de verbinding en de wederopbouw. Het evenement is inmiddels een heuse Nijmeegse traditie geworden en het zou zonde zijn als alle mooie verhalen die tijdens het wandelen opgerakeld worden, niet gedeeld zouden worden met nóg meer Nijmegenaren. 

Waarom een Mo(nu)mentje?
De Ommetjes zijn natuurlijk niets zonder de inzet van alle vrijwilligers en betrokkenen, daarom willen we jullie eens in het zonnetje zetten! Tijdens het bewandelen van de Ommetjes worden verhalen van vroeger opgerakeld, waardoor de ogenschijnlijk saaie stenen muren tot leven komen. Maar ook nieuwe verrassende verhalen worden gedeeld waaraan bevlogen artiesten hun meeslepende bijdrage leveren.      Deze mooie momenten staan echter alleen opgeslagen in de hoofden van de bezoekers, en dit vinden we jammer. Daarom introduceren we het project Mo(nu)mentjes!

Wat is een Mo(nu)mentje?
Een Mo(nu)mentje is ‘lokaal erfgoed’ uit jouw wijk dat volgens jou bijzonder of waardevol is.Of het nou nieuw of oud is, een officieel document of een grapje van de buurman: Alles is welkom! Heb je nog foto’s of video´s liggen van leuke Ommetjes? Heb je verhalen of herinneringen die je verteld of gehoord hebt? Heb je de flyers of krantenartikelen van de Ommetjes van vroeger bewaard? Heb je een mooi lied of muziekstuk over jouw wijk geschreven? Wil je gewoon graag iets kwijt over jouw wijk? Alles kan een Mo(nu)mentje zijn, zowel van vruuger als nu!

Neem een momentje voor jouw Mo(nu)mentje 
Je kunt vanaf nu jouw Mo(nu)mentje inleveren door het op te sturen via het formulier op deze website. Insturen is gemakkelijk, je hoeft alleen een formulier in te vullen en je bijdrage mee te sturen. Kom je er niet helemaal uit? We helpen je graag. Lees hier meer over het insturen van een Mo(nu)mentje: